Products

Brut Nature Reserva Familiar

Té una criança mínima de dos anys i mig, per tant és un producte amb cos, que ha perdut quasi bé les aromes varietals i ha guanyat les aromes terciàries o de criança: notes de fruits secs, fumats, pastisseria...

Combina molt bé amb tota mena de carns i guisats contundents.
Comprar
botella2_grande_Marques_Rigol
botella1_grande_Marques_Rigol

Brut Nature Reserva

Té una criança mínima d'un any i mig, per tant és un producte "jove" amb bombolles alegres que presenta notes florals i afruitades de les varietats del vi base, sobretot del Parellada o Montòneg.

Combina molt bé amb amanides, mariscs, formatges, pa amb tomàquet, peixos a la planxa i demés àpats poc guisats i condimentats.
Comprar

History

Des de fa moltes generacions la nostra família ha conreat les vinyes al cor del Penedès, al poble de Torrelavit (antigament anomenat Terrassola i la Vid). Població situada a 7 Km de la capital del Cava, Sant Sadurní d'Anoia.

L'estimació que sempre hem sentit per la terra i el vi ha fet que, des de l'any 1987, adaptéssim la nostra casa per a elaborar-hi cava de la manera més clàssica i artesana.

Àngela Marquès Rigol és un cava amb una producció molt limitada i acurada. Tota la família participa de la seva elaboració i criança. Aquest sistema tan artesà no permet fer grans produccions, però cada ampolla que surt al mercat està pensada per oferir un esplèndid producte que agradi totalment al seu consumidor.

Elaboració


El vi base que fem servir és un cupatge de les tres varietats més clàssiques del Penedès: Macabeu (aporta aromes i finura), Xarel·lo (aporta cos) i Parellada o Montòneg ( aporta aromes florals). Sempre utilitzem el vi de la darrera collita i una petita proporció del de la collita anterior que li dóna més cos i un buquet característic.

El tiratge, que és el procés d'embotellat del vi per a que fermenti per segona vegada (aquest cop confinat a l'ampolla) i es transformi en "CAVA". Ho fem en lots de 500 ampolles, el que ens permet un control molt acurat. Aquesta fase és la més important de tot el procés d'elaboració. Addicionem al vi del cupatge llevats seleccionats d'un peu que nosaltres mateixos cultivem amb el mateix vi base. La proporció d'aquests llevats és l'adequada per a una presa d'escuma tranquil·la i equilibrada dins de l'ampolla durant el temps d'envelliment (criança). També hi addicionem la quantitat justa de sucre perquè els llevats el puguin fermentar i, així produir-se el gas carbònic de les bombolles i l'escuma. En aquest moment també hi afegim una petita quantitat d'argila pura que actuarà de clarificant natural de les mares (restes de llevats) que es formin dins l'ampolla durant la criança. No volem utilitzar cap tipus de clarificants químics més enèrgis, la qual cosa comporta una estada mçes llarga de l'ampolla al pupitre per a clarificar-se (aproximadament un mes). Un cop plenes les ampolles amb aquesta barreja de vi, llevats i sucre, les tapem hermèticament i les arrimem a la cava on faran la segona fermentació i s'envelliran a temperatura constant d'uns 15ºC durant un mínim de divuit mesos (el Consell Regulador del Cava obliga a un minim de nou mesos)

L'envelliment o criança de les ampolles arrimades a la cava és un procés molt important en l'elaboració del cava. Els llevats transformen tot el sucre en un producte totalment sec i, alhora, també donen un buquet característic que mai no arriba a emmascarar les aromes varietals del vi base. Per això és tan important per a nosaltres remenar les ampolles una per una. El resultat d'aquest procediment és un millor contacte dels llevats amb el vi i per tant un afinament i accentuació del buquet.

Després d'un mínim de divuit mesos de repòs de les ampolles a la cava, les posem ben planes als pupitres de fusta on al llarg de 25 o 30 dies les anem girant cada dia 1/8 de volta i al mateix temps les aixequem fins a quedar verticals i totalment clares. Totes les mares restaran agrupades i compactes al broc. Es guardaran en punta (posició vertical invertida) a la mateixa cava fins el moment de degorjar-les.
Tot seguit procedim al degollament o dégorger que no és altra cosa que l'extracció del tap procurant que surtint totes les mares i que la botella quedi totalment neta.
Immediatament es tornen a tapar amb un tap d'expedició (de suro) i un morrió, sense fer-hi res més. NO HI AFEGIM CAP TIPUS DE LICOR D'EXPEDICIÓ. Estan llestes per a ser etiquetades.
El producte resultant és molt sec (sense gens de sucre), amb la quantitat justa de carbònic i molt poc àcid. Es tracta de no castigar l'estómac amb àcids innecessaris. La sensació en boca de dolçor i untuositat és deguda a la glicerina que es forma durant la llarga criança.

Blog

Mousse de xocolata blanca al cava

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language. Amants de la xocolata, ja la tenim aquí! La...

“El xampany, el cava & altres vins escumosos”

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language. Si ens diguessin que només ens podem comprar un...

GELAT DE CAVA

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language. Molt bon dia! Estem a ple estiu i només...

Cava Bottle Sizes

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language. L’ampolla de cava es diferència de la de vi...

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Blog

Contacte

Contacta'ns a...

 
  • +34 93 899 50 80
  • +34 696 640 755
  • info@marquesrigol.com
  • www.marquesrigol.com
  • Carrer de la font, nº1 08775 Torrelavit · Barcelona

Troba'ns...

Formulari contacte: